Nederlander helpt politie bij arrestatie na crash na achtervolging in Oekraïne

Een 24-jarige Brabander heeft de politie in Oekraïne zondag op maandagnacht geholpen bij een arrestatie van een doorgedraaide bestuurder.

De bestuurder werd door de politie eerder staande gehouden voor een routine controle in Kiev. Nadat de politie de man vroeg uit de auto te komen weigerde hij dat en vluchtte voor de inmiddels 6 gearriveerde agenten. Gelijk daarop ontstond een achtervolging. Tijdens zijn achtervolging reed hij twee mensen aan die wonder boven wonder niet gewond raakte. Een kleine 3 kilometer verder op de Hnata Khotkevycha Straat in Kiev reed de man met nog 4 inzittenden in de auto achter op een vrachtwagen. Nadat hij uitgestapt was verzette de man zich hevig bij zijn arrestatie. Een Nederlander die vanaf het begin getuigen was assisteerde bij de aanhouding van de bestuurder waardoor andere agenten de 4 andere personen konden aanhouden.

Wonder boven wonder raakte alleen de vluchtende bestuurder lichtgewond. De politie vermoed dat de man wou vluchten omdat hij dronken was.