Taxichauffeur rookt zijn joint en rijdt verder in Amsterdam

speekseltester
Stockfoto: Politie

Nieuw-West heeft De politie gisteravond een taxichauffeur aangehouden. De chauffeur was onder invloed van drugs. Agenten in burger zagen de man even daarvoor op een parkeerplaats een ‘joint’ draaien en oproken en gaven dit door toen de man wegreed in de richting van de controleplaats.

Bij een ter plaatse afgenomen speeksel op de controleplaats scoorde de automobilist positief op drugsgebruik. Op het politiebureau werd er vervolgens bloed bij hem afgenomen. Onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut moet uitwijzen of de man daadwerkelijk te veel wiet heeft gerookt.

De man riskeert niet alleen een boete, maar ook een extra maatregel omdat hij een taxi bestuurde, meldt de politie.

Het besturen van een voertuig onder invloed van verdovende middelen is al enige tijd strafbaar, net als bij alcohol. Sinds enkele maanden maakt de politie echter gebruik van een voorlopige speekseltest die op straat al kan uitwijzen of er een verdenking is van drugsgebruik. U ziet dit testbuisje links op de foto.