Schokkende beelden: Ongeval op de snelweg, vrachtwagen rijdt betrokkenen omver

Schokkende beelden (onder aan het bericht) doken deze week op van een ongeval op een snelweg.

Drie dieren liepen de snelweg op waarna een automobilist in botsing kwam met 1 van de dieren. De achterste auto kon niet meer op tijd remmen en er ontstond een ongeval. Een vrachtwagenchauffeur merkte het ongeval te laat op en reed de mensen die het ongeval hadden gehad omver. Hoe het met de gewonden is afgelopen is bij ons onbekend.

Tips van de politie mocht u een ongeval krijgen op de snelweg:

Als de auto’s nog kunnen rijden, probeer deze dan zo snel mogelijk naar een veilige plek te rijden. Als uw auto niet meer kan rijden, maar u bent zelf nog wel ongedeerd, zorg dan dat u zo veilig mogelijk staat (achter de vangrail, als deze er is). Bent u op de snelweg, trek dan uw veiligheidshesje aan en ga in de rechterberm staan (nooit op de vluchtstrook en als het kan achter de vangrail). Bel als er gewonden zijn of als de aanrijding plaats vond op de snelweg direct 112. Zet uw gevarendriehoek neer om ander verkeer te waarschuwen. Maak als het kan foto’s van de situatie en de schade voor het verplaatsen van de voertuigen. Blokkeert u het verkeer niet én staan de voertuigen veilig? Laat dan de voertuigen staan.