112Vandaag

Groningen

Elf kassa’s opengebroken op kermis Leeuwarden

Op de kermis in Leeuwarden is afgelopen nacht ingebroken bij elf kermisattracties. Bij alle 11 de attracties zijn de kassa’s opengebroken.

”Er zijn bij ons en 11 andere collega exploitanten ingebroken” meldt de Street Dance uit Nieuwkuijk op hun Facebookpagina. Kermisexploitant Van De Wiel roept via zijn pagina mensen op zich te melden mochten ze iets gezien hebben, of meer weten over de inbraken.

De elf gedupeerde exploitanten doen ieder voor zich aangifte. ,,Het zijn allemaal zelfstandige ondernemers’’, legt een beveiligingsmedewerker van Bureau de Kermisgids uit, het bedrijf dat de Leeuwarder kermis organiseert.

De geschatte aangerichte schade loopt op tussen de 10.000 en 20.000 euro. Die schade is groter dan de buit: die bestaat uit wat kleingeld en elektronica.

Mocht u meer weten, of mogelijk de daders hebben gezien neem contact op de met de politie via 0900-8844.

To Top