112Vandaag

Noord-Brabant

Vrachtwagen chauffeur krijgt 43.000 euro boete in Valkenswaard

Samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) voerde de politie woensdag 1 november een integrale transportcontrole uit in Valkenswaard. Zij controleerden een dertigtal vrachtwagens. Zes vrachtwagens bleken niet in orde en er werd proces-verbaal opgemaakt. Een chauffeur van één van deze vrachtwagens had geen chauffeurskaart en hiervoor werd een boete van 43.000 euro opgelegd.

De transportcontrole vond plaats tussen 8.00 en 14.00 uur in Valkenswaard. Motorrijders selecteerden de vrachtwagens en begeleiden deze naar een parkeerplaats aan de Pastoor Heerkensdreef. Hier werden de voertuigen onder de loep genomen. Bij één vrachtwagen bleek de zware lading in de oplegger niet goed vast te zijn gemaakt, de banden van een andere vrachtwagen handen onvoldoende profiel, bij een ander ontbrak de transportvergunning en bij weer een ander voertuig was de zijafscherming gescheurd. Deze moet voorkomen dat bijvoorbeeld voetgangers, fietsers en dieren onder de wielen terecht komen. Ook werd een vrachtwagen met een tankcontainer erop gecontroleerd. Aan de buitenkant van de tank bleken nog restanten van de laatste lading te zitten. Dat is verboden. Onderzocht wordt om welke stof dit gaat. Voor deze overtredingen werden processen-verbaal opgemaakt.

Hoge boete
Tijdens de controle liep ook een Filipijnse vrachtwagenchauffeur met een Pools voertuig tegen de lamp. Hij had geen chauffeurskaart, waarvoor een boete van 43.000 euro werd opgelegd aan zijn werkgever. Tevens bleek dat het voertuig een kapotte remveer had en dat een luchtslang lek was. Er is een maatregel opgelegd om de mankementen te herstellen en een chauffeur met een geldige chauffeurskaart over te laten komen om het voertuig op te halen.

To Top